
رامبرانت وان رین ؛ مهره ی طلایی هلندی
رامبرانت وان رین در 15 ژوئیه سال 1606 میلادی در شهر لیدن به دنیا آمد. نماینده بارز مکتب و سبک نقاشی هلندی و استاد سایه و روشن در نقاشی است. رامبراند پسر آسیابانی از مردم لیدن بود. مادرش او را به خواندن کتاب مقدس (تورات و انجیل) ترغیب میکرد و به این سبب خیال هنرآفرین او هرگاه از مشاهده و تصور زندگی واقعی هلند فراغتی مییافت بسوی شهر بیتالمقدس پرواز میکرد و داستانهای مذهبی را مجسم میساخت.
هنگامی که به دانشگاه وارد شد ذوقی به آموختن مواد علمی نشان نداد. سرانجام شاگرد یکی از نقاشان محلی شد. پس از مدتی از معلم چشم پوشید و نزد خود به کار پرداخت. بیست و دو ساله بود که به آمستردام رفت و در آنجا به عنوان نقاش چهرهنگار به کار پرداخت و محبوبیتی به دست آورد. در آمستردام ازدواج کرد اما در سال ۱۶۴۲ زنش درگذشت و بی اعتنایی محیط نسبت به تجدد و تنوعی که او در کار خود به وجود آورده بود موجب شد که رمبراند کمکم از شیوه مورد پسند جامعه هلندی روگردان شود.
روح نقاشی رمبراند روشنی است. نقاش میکوشد از طریق تضادی که میان سایه روشن پرده خود به وجود میآورد فاجعه زندگی بشری و عشق آسمانی و اسرار روح و حقیقت چهره تصویر شده را نشان دهد. نقاش با محیط خود روابط خوبی نداشت و مردم قدر هنرش را آن چنانکه خود هنرمند متوقع بود نمیشناختند. در سال ۱۶۵۷ باآنکه هنوز سفارشهایی برای کشیدن پردههای بزرگ به او میدادند وضع معاش هنرمند مختل شد، خانه خود را با مجموعه طرحهایی که در عمر خود گرد آورده بود فروخت و در یکی از محلههای تاریک بیرون شهر آمستردام مسکن گزید.
معهذا آثاری که در این دوران به وجود آوردهاست به هیچ وجه حاکی از ضعف روحی و فقر و بیچارگی نقاش نیست. حتی به رغم این عسرت معیشت در پردههای نقاشی او جلوه رنگهای شفاف و طلایی و دقت در تحلیل قیافه و نمایش روح اشخاص بسیار بیشتر شدهاست. در چهرههایی که رمبراند نقش کرده آنچه بیشتر جالب توجه است برق نگاه اشخاص است. وی در شصت وسه سالگی به سال ۱۶۶۹ درگذشت.
از آثار شاخص او میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- بازگشت پسر نافرمان
- سران صنف پارچه فروش
- شام در امائوس
- سلاخ خانه
- یعقوب درحال تبرک پسران یوسف
- پرتره زوجی به نام اسحاق و ربکا
- گشت شبانه
- دانائه
- ضیافت در بلشصر
مطالب مرتبط

محمد غفاری ملقب به کمال ملک ؛ نقاش شهیر ایرانی
محمد غفاری ملقب به کمال الملک از هنرمندان بنام عصر قاجار است که ظهور او در عرصه نگارگری با ابداعات و نوآوریهای او در سبک و روش، فصل تازه ای را در بخش هنرهای تجسمی ایران گشود.

هنر آکدیان
در حدود چهار هزار سال پیش شهرهایی که سومری ها در آنجا زندگی میکردند تحت سلطه حاکمی در آمد که " سارگون آکدی " نام داشت. آکدیان در اصل از نژاد سامی بودند.

تکنیک گواش
واژه گواش در اصل فرانسوی است و معنای آن« شستشو » می باشد. گواش یک آبرنگ غیرشفاف و مات است که از رنگدانههایی مشابه رنگدانههای شفاف آبرنگ و مخلوط صمغ عربی ساخته شده است.
ثبت نظر
لیست نظرات کاربران